Saturday, July 13, 2013

Inka testaa: CocoPPa

Nyt on taas tauon jälkeen aika palata Inka testaa-osioon. Nyt on asia niin, että en joka viikko pysty näitä julkaisemaan aina tiettyyn aikaa, joten postaus ilmestyy minä tahansa viikonpäivänä, jos ilmestyy.

Tällä viikolla oli testissä sovellus nimeltä cocoPPa. Se on ohjelma, joka on saatavilla App Storesta ja Google playstä. CocoPPalla on tarkoitus muokata puhelimen aloitusnäytön kuvakkeita ja taustakuvaa. Vaatii rekisteröitymisen ja käyttäjät saavat itse ladata ohjelmaan kuvakkeita ja taustakuvia.

Kun kuulin tästä ohjelmasta, rakastuin heti. Aina niin ankea ja ruma androidin aloitusnäyttö saisi vähän piristystä. Suuret plussat siitä, että ohjelma on ilmainen. Aloittaessani käyttämään tätä kyseistä sovellusta, se näytti vaikealta ja sekavalta. Onneksi kehittäjät ovat tajunneet asettaa ohjeet jokaisen klikkauksen jälkeen, kun ensimmäistä kertaa CocoPPaa käyttää. Liitin vielä helpot ohjeet tuohon alas, koska ei voi olettaa, että kaikki osaisivat täydellisesti englantia. Nyt puhelimeni ei enää näytä ankealta vaan aika söpöltä. Miinusta antaisin vähän siitä, että kun käyttäjät saavat itse ladata kuvakkeita, eivät he luultavammin tee samannäköisiä kuvakkeita eri toiminnoille(puhelut, viestit, musiikki yms. sovellukset), mutta tämä annettakoon anteeksi, koska siitä eivät kehittäjät vastaa. Ihana sovellus, suosittelen kaikille. Miks kukaan ei oo kertonu mulle tästä aiemmin?

Tältä näyttää omani:


1. Valitse kivan näkönen kuvake, jonka haluat asettaa. Aukeaa tämän näköinen valikko. Klikkaa "Set up link"
2. Aukeaa valikko, jossa voit valita haluatko asettaa aloitusnäyttöön kivannäköisen kuvakkeen, joka johtaa sovellukseen, numeroon, sähköpostiosoitteeseen yms. Esimerkiksi kyseinen twitter-sovellus löytyy kohdasta "Applications".
3. Etsi valikosta sovellus, jolle haluat kuvakkeen asettaa. Tässä tapauksessa klikataan Twitteriä.
4. Nyt vain klikataan "Done" ja kuvakkeen pitäisi ilmestyä aloitusnäyttöön/työpöydälle.



2 comments:

-Blogissa käytössä kommenttien tarkistus, joten älä huolestu jos kommenttisi ei tule heti näkyviin.

-Ulkoasuun liittyvät risut/ruusut/kysymykset vain Inkan postauksiin, Elisa ei vastaa tästä asiasta:)

-Huomioithan, että blogilla on kaksi kirjoittajaa:)