Saturday, August 31, 2013

Behind the scenes: Blogin kuvat

Tänään ajattelin vähän esitellä teille miten kaikki erilaiset kuvat päätyvät tänne blogiin. Ensinnäkin kerrottakoon se, että suurin osa kuvista joissa itse esiinnyn on Emmin käsialaa. Eli tyttö tuossa alapuolella kuvaa melkein kaikki kuvani. Yhdennäköisyydestä meidän välillä voitte sitten päätellä kuinka läheistä sukua ollaan.


Kamerana toimii Canon Eos 600D, jonka kanssa yhteistä taivalta on nyt jo reilusti yli vuosi. Valokuvaajanani toimiva Emmi ei vielä ihan hallitse tuota uutta kameraani, joten joudun usein tekemään melkein taikoja kuvanmuokkausohjelmilla. Siihen keskitytäänkin nyt tarkemmin. Näkyvillä on muokkaamattomat kuvat ja niiden alla tiedot. Muokatun kuvan näät kun viet hiiren kuvan päälle!

1/400  f/5.6  ISO-400

Muokkaan kuviani nykyisin Gimpillä ja Picmonkeyllä. Aiemmin ohjelmana toimi myös Picasa, mutta se ei valitettavasti toimi enään tällä koneella joten jouduin etsimään uuden ohjelman. Päädyin Picmonkey:hin samankaltaisuuden takia.


1/13  f/5.6  ISO-3200

Usein suurin muokkaus mitä teen, on vain valoituksen ja varjojen korjaus tai mustavalkoiseksi muuntaminen. Tämän saa helposti ja nopeasti tehtyä Picmonkeyllä.

1/125  f/5.6  ISO-400

Joissakin kuvissa muokkaan myös värejä.

1/160  f/5.6  ISO-800

Edellisessä blogissani saatoin myös muokata pieniä yksityiskohtia esim. kasvojen piirteitä. Nykyään en nää siihen syytä vaan näytän ihan reilusti iteltäni.

1/250  f/9  ISO-800

Isompia muokkauksia kuten esimerkiks jonkun asian peittäminen tai sumentaminen teen Gimp-ohjelmalla.


1/4000  f/5.6  ISO-400

No comments:

Post a Comment

-Blogissa käytössä kommenttien tarkistus, joten älä huolestu jos kommenttisi ei tule heti näkyviin.

-Ulkoasuun liittyvät risut/ruusut/kysymykset vain Inkan postauksiin, Elisa ei vastaa tästä asiasta:)

-Huomioithan, että blogilla on kaksi kirjoittajaa:)